Hvad har TELE IT og NFL med hinanden at gøre?

NFL og TELE IT, hvad har det lige med hinanden at gøre, tænker du måske? Det vil jeg ikke bebrejde dig. Men der er faktisk en sammenhæng mellem lille TELE IT i Skanderborg og kæmpe store NFL (amerikansk fodbold) i USA.

Sagen er nemlig den, at Extreme Networks, som vi forhandler, er sponsor for NFL og at de derfor leverer WiFi til flere NFL-klubber og til Super Bowl, en af verdens største sportsbegivenheder. Enhver kan nok forestille sig, at det kræver sit netværk, at sikre lynhurtigt, velfungerende netværk til de mange tusinde bruger, der logger på i løbet af en kamp.

WiFi data skaber bedre oplevelser og udvikler forretningen

Til at opsamle data har 25 NFL-stadions installereret Extreme Analytics. Extreme Analytics er en leverandør-uafhængig løsning, der giver sportsklubberne værdifulde data om performance, tilskuernes brug af netværket og application insights. Den data kan klubberne blandt andet bruge til at forstå tilskuerne og deres præferencer bedre, så man over tid kan forbedre tilskuernes samlede stadionoplevelse.

Når klubberne opsamler disse stats fra år til år, så kan de få et nøje indblik i udviklingen af tilskuernes WiFi brug, som de så kan tilrette deres digitale strategi efter.

I nedenstående infographics finder du WiFi stats fra den forgangne NFL-sæson og fra Super Bowl LIII. Beklager at teksten er lidt uskarp – det kunne ikke gøres bedre.

WiFi-stats fra sæsonen 2018-2019
Vi bemærker særligt følgende stats:
  • Det gennemsnitlige antal af brugere, der logger sig på i løbet af en kamp er støt stigende og mere end fordoblet til over 30.000 brugere pr. kamp
  • Dataforbruget er steget massivt og ender i 2018 på 4TB i gennemsnit pr. kamp!
  • De 5 applikationer, der suger mest data er iCloud, Facebook, iTunes, Snapchat og Apple
  • De 5 sociale apps, der suger mest data er Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter og LinkedIn

 

WiFi stats fra Super Bowl LIII
Vi bemærker særligt følgende stats:
  • Også her stiger dataforbruger markant over perioden (700% over 5 år)
  • 69% af alle tilskuere var logget på netværket undervejs og mere end 30.000 brugere på samme tid
  • Instagram overhaler Facebook som den sociale app, der brugte mest data (1 TB)

Det var alt for denne gang. Tøv ikke med at tage fat i os, hvis du kender en sportsklub, der skal have kigget på deres WiFi.

Vil du modtage lignende artikler om netværk og IT-sikkerhed?

Skriv dig op til vores nyhedsmail, der udkommer månedligt.