Mobile Device Management (MDM) er på alles læber. Dette indlæg forklarer hvad MDM er og hvilke benefits virksomheden og den IT-ansvarlige får med en MDM-løsning.

Hvad er Mobile Device Management?

Lad os starte med det basale: hvad er Mobile Device Management (MDM) egentligt for noget?

MDM er et stykke software, der gør det muligt at håndtere og sikre alle virksomhedens mobile enheder fra ét, centralt system. MDM giver administratoren overblik over medarbejdernes aktiviteter og vished om at de ikke henter alle mulige obskure apps, der potentielt kan skade virksomheden.

I takt med at brugen af smartphones og tablets blot stiger og stiger (Bring Your Own Device-bølgen), ja så øges behovet for Mobile Device Management lige så. Og smartphones er jo små computere…Ofte med fortroligt indhold. Og de har tendens til at blive tabt eller stjålet…Så er det i virkeligheden ikke svært at se bort fra behovet for MDM?

Det synes vi. Men hvordan kan du anvende MDM og hvilket udbytte kan jeres virksomhed og du som IT-manager se frem til at få med en MDM-løsning?

Kundecase: Carglass sparede ressourcer på management og support med MDM

Carglass havde 130 enheder, der var begrænset styring på. Med MDM har de fået kontrol og overblik tilbage, og så sparer de tilmed penge på management og support.

Læs den spændende case om Carglass’ investering i en MDM-løsning her.

4 konkrete udbytter med en Mobile Device Management løsning

1) Sikker adgang, chat og kommunikation
Med MDM beskyttes virksomhedens enheder mod at udefrakommende kan få uautoriseret adgang. Administratoren kan f.eks. gennemtving at der skal bruges koder til at åbne telefonen og ved at der er installeret antivirus og evt. kryptering på hver enkelt enhed. Derudover tilbyder mange løsninger også en platform for ”sikker chat og kommunikation”, så med MDM kan virksomhedens ansatte få hurtig adgang til information – på sikker vis.

2) Fjernstyring af virksomhedens mobile enheder
Fjernstyring af enheder er særlig brugbart i det tilfælde at en af dine brugere mister sin telefon eller tablet. Ganske nemt kan du wipe enheden helt eller låse den fortrolige information, der måtte ligge på den. Så hvis jeres ansatte har vigtige informationer og filer liggende på telefonen, eller hvis man på anden vis kan tilgå disse informationer derfra, så vil det være meget belejligt, hvis man kan ”låse” telefonen og gøre den ubrugelig for vedkommende, der nu er er i besiddelse af den.

3) Administrator-kontrol over brugen af apps
Som administrator kan du have en stor interesse I at bestemme, hvilke apps dine brugere kan hente. For det er jo sådan, at hvis brugeren downloader en “ondsindet app”, så kan denne hente fortrolige informationer fra dine andre, virksomhedsrelaterede apps, og det skal vi selvfølgelig helst undgå. Som administrator er det dig, der bestemmer hvilke apps, der er ok at hente – og hvilke der ikke er. Tillid er godt – kontrol er bedre (i dette tilfælde i hvert fald).

4) Omfattende afrapportering og data
Slutteligt, så giver MDM dig real-time data om dine brugeres adfærd på mobilen. For eksempel kan du se hvilke apps brugerne rent faktisk benytter sig af, og dermed også hvilke apps de ikke bruger og som I evt. kan spare væk. Rapporteringen kan også give information om log-in forsøg og om virksomhedens password-policies overholdes.

Hvorfor er MDM vigtigt?

Jeres ansatte ønsker at have én enhed til både arbejde og privat. De ønsker at tjekke deres mail det ene øjeblik for at gå på Facebook i det næste, og for derefter at hente en præsentation, de lige skal løbe igennem. Dette behov for at agere både i privat og i virksomhedsøjemed på samme tid, er lige nøjagtig det som MDM adresserer og løser.

Slip dine brugere løs – men forbliv rolig med vished om at virksomheds fortrolige data og programmer er i sikkerhed.

Gratis produkter og free trial af Sophos MDM

Som forhandler af Sophos MDM kan vi tilbyde dig en free trial. Den finder du lige her og du er naturligvis velkommen til at tage fat i os, hvis du ønsker hjælp til at komme i gang.

Derudover har Sophos en række gratis produkter – deriblandt “mobile security”. Bemærk, dette produkt giver kun sikkerhed – ikke fuld MDM-funktionalitet såsom brugerhåndtering. Disse gratis produkter finder du her.

Vi håber artiklen og de gratis produkter kan hjælpe dig videre med dit MDM-projekt. Har du spørgsmål eller kommentarer hører vi gerne fra dig, så skal vi gøre vores bedste for at give dig svar.

Ønsker du flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsmail!